travná challenge

Postní doba je obdobím mezi Popeleční středou (letos 22. února) a Velikonoční nedělí. Je to čas, kdy připravujeme svá srdce na Velikonoce. Zveme tě, aby ses během postní doby připojil/a k naší poutnické výzvě. Výzva se skládá ze dvou částí – rytmu a askeze. Rytmus znamená pravidelně se spojit s Bohem v modlitbě, čtení Bible a meditaci. K tomu ti poskytneme materiály a videa z projektu Modlitby 24/7.

Askeze... Umění žít zahrnuje říct si „ne“ ve světě, který nabízí nekonečný konzum a zábavu. Říkat „ne“ nás učí být o něco méně sobeckými, o něco více trpělivějšími a štědřejšími. Je v tom paradox: Když se vzdáme fyzických věcí, máme v srdci a v duši více prostoru pro to, na čem v životě skutečně záleží. Posti se během postní doby od něčeho, co by pro tebe bylo skutečnou obětí. Tady je několik návrhů: půst od internetu o nedělích, půst od sociálních sítí o víkendu, půst od obrazovek každý večer, půst od negativních myšlenek a pomluv, alkoholu, sladkostí, cukru, masa, kofeinu, stěžování si, půst od filmů a seriálů.

Jak na to

Travná Challenge začíná 22. 2. a končí 8. 4.
1. Přihlas se, ať se můžeš stát součástí komunity, která v tom bude s tebou. Také dostaneš pár povzbuzujících emailů.
2. Vyber si něco, čeho se chceš vzdát. Mělo by to být něco, co je pro tebe těžké a co máš rád/a (takže ne třeba domácí úkoly), ale zároveň to pro tebe není nemožné.
3. Pokud se rozhodneš přidat k tomu duchovní rytmus, tak si každý týden stáhni dokument s instrukcemi a materiály na 5 dní v týdnu (najdeš je níže).
4. Buď silný/á a statečný/á! Pokud selžeš, vzchop se a začni znovu.​

V rámci duchovního rytmu budeme používat videa od organizace Modlitby 24-7. Tady můžete shlédnout promo video.

Duchovní rytmus

Přejít nahoru